13. 11. 2009
Projekt na podporu české gastronomie Czech Specials – Ochutnejte Českou republiku! vstupuje do další fáze. Repertoár typických českých a moravských jídel se rozšiřuje o osmdesát receptů. Certifikované restaurace nyní mají také větší výběr z národních specialit – vedle svíčkové budou moci nabízet třeba klasické vepřo knedlo zelo, bramboráky nebo rajskou omáčku.
„Projekt má za sebou počáteční období, v němž jsme si společně s našimi partnery a veřejností vyjasňovali, jak by měla propagace české kuchyně vypadat. Výstupem těchto diskusí je i sada nových receptů, které rozšiřují nabídku stávajících regionálních a národních specialit,“ vysvětluje vedoucí marketingového oddělení agentury CzechTourism Pavel Klicpera.
Náměty na to, co ponese označení Czech Specials, opět doporučili partneři projektu – jak členové kuchařské asociace, tak i zástupci organizací cestovního ruchu v regionech.
Nové recepty vyzkoušeli a uvařili Filip Sajler a Ondřej Slanina, představitelé oblíbeného televizního pořadu Kluci v akci. Série fotografií z jejich vaření se následně objeví na webových stránkách www.czechspecials.cz a novém DVD.
Více v tiskové zprávě na stránkách CzechTourismu.